Herinneringsbrief Karl May

Ruud van Cappelleveen 1


Jubileum: 175 jaar


Deutsche Post: 175e geboortedag van Karl May

De Duitse postdienst herdacht op 9 februari 2017 de geboortedag van Karl May met een bijzondere envelop. Op de envelop van Deutsche Post zien we een portret van de schrijver. In 2017 werd herdacht dat Karl May 175 jaar geleden werd geboren in Hohenstein-Ernstthal in de deelstaat Saksen.

Karl May
Karl May (1842-1912) kreeg wereldfaam met zijn verhalen over Winnetou en Old Shatterhand in het Wilde Westen. Zijn eerste verhalen verschenen in 1875 in ‘Der Beobachter an der Elbe’ en ‘Frohe Stunden’. Hij kreeg in 1888 een vaste aanstelling bij het tijdschrift ‘Der gute Kamerad’. Vanaf 1892 verschenen zijn verhalen in steeds grotere oplagen. Karl May was toen nog nooit in het Wilde Westen geweest. Hij bracht pas in 1908 een bezoek aan Amerika. May kocht veel souvenirs, waaronder dagelijkse gebruiksvoorwerpen van de indianen. Zijn echtgenote, Klara Plöhn, richtte na zijn dood met deze voorwerpen uit het Wilde Westen in Villa Bärenfett in Radebeul een museum in over Karl May.

Envelop in detail
De envelop werd ontworpen door Klein und Neumann van KommunikationsDesign uit Iserlohn. Voor de frankering werden twee postzegels gebruikt die samen het panorama van Dresden vormen. De nominale waarde is 90 cent. Deutsche Post verkoopt de envelop voor 110 cent.


[1]Op: Filahome.nl, 2017.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website