Mogelijk aangifte diefstal beeld Winnetou

door Joost van Erp 1


RUURLO – Er wordt dinsdag mogelijk aangifte gedaan van diefstal van het bronzen beeld van Winnetou in het plantsoen naast molen Agneta aan de Borculoseweg in Ruurlo.

Het beeld werd ergens tussen vrijdagavond en zaterdagochtend gestolen.

Het is niet duidelijk wie het beeld weggehaald heeft en waarom. De politie geeft aan meerdere meldingen te hebben ontvangen over het beeld. Winnetou werd door Henk Göbel en Marga Carlier (foto) 2 gemaakt in 2003. Dit was het laatste beeld dat ze gezamenlijk hebben geproduceerd. Beeldend kunstenaar Göbel overleed in 2010.

Verdrietig

In januari 2012 was het Paard uit Dieren, ook een beeld van Göbel, het doelwit van koperdieven. De nabestaanden van de kunstenaar geven aan verdrietig te zijn.


[1]Op: Omroep Gelderland, 1 april 2013.
[2]Henk Göbel (voluit: Heinrich Wilhelm Christiaan Göbel, * 29 maart 1941 , † 2 september 2010) was een Nederlands beeldhouwer. Hij was getrouwd met beeldhouwster Marga Carlier (voluit: Margaretha Göbel-Carlier, * 2 februari 1943 , † 16 juli 2010). Ze werkten solo, maar soms ook samen; de in 2013 gestolen Winnetou in Ruurlo was zo’n gezamenlijk werk.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website