Weer beeld van Göbel gestolen

Marc van Onna 1Marga Carlier werkt aan Winnetou in 2003. Foto Marc Pluim

RUURLO/DE STEEG - Iwan Göbel uit De Steeg is er nu helemaal klaar mee, laat hij met uitroeptekens weten. In de nacht van vrijdag op zaterdag een bronzen borstbeeld van Winnetou gestolen en vernield, dat zijn overleden ouders Henk Göbel en Marga Carlier 2 maakten.

Het stond in Ruurlo in een plantsoen en is daar van de sokkel gezaagd. “Het is geen 1 april grap en het is gestolen op de verjaardag van Henk”, foetert hij op zijn Facebookpagina. Eerder werd van Henk Göbel al het bronzen beeld “Het Paard” in Dieren gestolen. Dat werd in stukken gezaagd teruggevonden. De daders deden hetzelfde met het beeld van de Carmiggelts 3 in De Steeg. Ze kregen daarvoor afgelopen week werkstraffen opgelegd. Buurtbewoners hebben ’s nachts niets gemerkt van de diefstal.


[1]In: De Gelderlander, 1 april 2013.
[2]Henk Göbel (voluit: Heinrich Wilhelm Christiaan Göbel, * 29 maart 1941 , † 2 september 2010) was een Nederlands beeldhouwer. Hij was getrouwd met beeldhouwster Marga Carlier (voluit: Margaretha Göbel-Carlier, * 2 februari 1943 , † 16 juli 2010). Ze werkten solo, maar soms ook samen; de in 2013 gestolen Winnetou in Ruurlo was zo’n gezamenlijk werk.
[3]Simon Carmiggelt (voluit: Simon Johannes Carmiggelt, * 7 oktober 1913 , † 30 november 1987) was een Nederlands journalist, schrijver en dichter. Onder het pseudoniem „Kronkel” publiceerde hij bijna veertig jaar vrijwel dagelijks een cursiefje in dagblad Het Parool, waarin hij gewone zaken op verrassende wijze omschreef, met oog voor humor in het verschil tussen ideaal en werkelijkheid. Vanaf 1939 was hij getrouwd met Tiny de Goey. In De Steeg (Gld.) staat een standbeeld van het echtpaar, zittend op een bankje; dat beeld – gemaakt door Wim Kuijl (* 1946 , † 1 september 2014) – werd in 2012 gestolen, maar een jaar later teruggevonden, gerestaureerd en teruggeplaatst.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website