Exposities in de bibliotheek

Expositie over Karl May


anoniem 1

Van juni tot 27 augustus 2012 is er in de bibliotheek van Monster een expositie over het leven en werk van de Duitse schrijver Karl May, de schrijver van de boeken over Winnetou en Old Shatterhand. De tentoonstelling is bedacht ter gelegenheid van de herdenking van zijn 100 jarige sterfdag. Hij overleed op 30 maart 1912.

In samenwerking met de Karl May Vereniging heeft Dhr. Pons deze tentoonstelling georganiseerd. In de expositie staan de boeken over de reizen in het Midden-Oosten centraal. Deze boeken van Karl May zijn in Nederland minder bekend dan zijn boeken over Winnetou en Old Shatterhand. Er worden ook lijnen getrokken naar tegenwoordige spanningen in het Midden-Oost-en, bijvoorbeeld de Koerden, die Karl May ook beschrijft. Ook wordt er aandacht besteed aan andere werken van Karl May en aan de Karl May Vereniging.

Vanaf ongeveer zijn twaalfde las dhr. Pons de werken van Karl May. De reden daarvoor is dat het goed geschreven en spannende boeken zijn met veel humor. Ook worden vele onbekende landen en culturen beschreven die voor hem, zeker als kind, de boeken zeer aantrekkelijk maakten.

Voor beide exposities 2 geldt dat u van harte welkom bent om ze te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.


[1]Op: www.bibliotheekwestland.nl/home.html, geraadpleegd op 23 juli 2012.
De tekst is, in ietwat gewijzigde vorm, overgenomen van de ingezonden mededeling van de heer T. C. Pons in de Monsterse Courant van 7 juni 2012. Het artikel was, eveneens overgenomen, ook al, maar dan onder de titel „Expositie over Karl May in Bibliotheek”, op 13 juni 2012 verschenen in De ’s-Gravenzander, onder de titel „Expositie over Karl May in Bibliotheek Monster”, op 28 juni nogmaals in de Monsterse Courant en, eveneens onder de titel „Expositie over Karl May in Bibliotheek Monster” in Zicht op Westland op 20 juli 2012.
[2]In dezelfde periode was er in deze bibliotheek ook nog een tentoonstelling van de schilderes Wil Kok-Vruggink, vandaar ook het meervoud in de titel van dit artikel.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website