Expositie over Karl May in Bibliotheek Monster

anoniem 1

Tot 27 augustus is er in Bibliotheek Monster een expositie over het leven en werk van de Duitse schrijver Karl May, de schrijver van de boeken over Winnetou en Old Shatterhand. Dit ter gelegenheid van de herdenking van zijn 100 jarige sterfdag. Hij overleed op 30 maart 1912.
In samenwerking met de Karl May Vereniging heeft Dhr. Pons deze tentoonstelling georganiseerd. In deze expositie staan de boeken over de reizen in het Midden-Oosten centraal. Deze boeken van Karl May zijn in Nederland minder bekend dan zijn boeken over Winnetou en Old Shatterhand. Er worden ook lijnen getrokken naar tegenwoordige spanningen in het Midden-Oosten, bijvoorbeeld de Koerden, die Karl May ook beschrijft. Ook wordt er aandacht besteed aan andere werken van Karl May en aan de Karl May Vereniging.

Vanaf ongeveer zijn twaalfde las dhr. Pons de werken van Karl May. De reden daarvoor is dat het goed geschreven en spannende boeken zijn met veel humor. Ook worden vele onbekende landen en culturen beschreven die voor hem, zeker als kind, de boeken zeer aantrekkelijk maakten. U kunt de expositie bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.


[1]In: Monsterse Courant, 28 juni 2012.
De tekst is, in ietwat gewijzigde vorm, overgenomen van de ingezonden mededeling van de heer T. C. Pons in de Monsterse Courant van 7 juni 2012. Het artikel was, eveneens overgenomen, ook al, maar dan onder de titel „Expositie over Karl May in Bibliotheek”, op 13 juni 2012 verschenen in De ’s-Gravenzander en zou ook nog, eveneens onder de titel „Expositie over Karl May in Bibliotheek Monster” op 20 juli in Zicht op Westland jaargang 6, nummer 6 en onder de titel „Exposities in de bibliotheek|Expositie over Karl May” op 23 juli 2012 ook nog eens op de website van de Bibliotheek Monster verschijnen.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website