Expositie bibliotheek Monster over Karl May

T. C. Pons 1

Van 30 mei tot 27 augustus is er in Bibliotheek van Monster een tentoonstelling over het leven en werk van de Duitse schrijver Karl May, de schrijver van de boeken over Winnetou en Old Shatterhand. Dit ter gelegenheid van de herdenking van zijn 100 jarige sterfdag. Hij overleed op 30 maart 1912.
In samenwerking met de Karl May Vereniging heb ik deze tentoonstelling georganiseerd. In deze expositie staat het de boeken over de reizen in het Midden-Oosten centraal. Deze boeken van Karl May zijn in Nederland minder bekend dan zijn boeken over Winnetou en Old Shat-terhand. Er worden ook lijnen getrokken naar tegenwoordige spanningen in het Midden-Oost-en, bijvoorbeeld de Koerden, die Karl May ook beschrijft. Ook wordt er aandacht besteed aan andere werken van Karl May en de Karl May Vereniging ..
Vanaf ongeveer mijn twaalfde lees ik de werken van Karl May. De reden daarvoor is dat het goed geschreven en spannende boeken zijn met veel humor. Ook worden vele onbekende lan-den en culturen beschreven die voor mij, zeker als kind, de boeken zeer aantrekkelijk maakten. Ik denk dat ik daar niet de enige in ben. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben ingelicht. T. C. Pons [telefoonnummer, emailadres]


[1]In: Monsterse Courant, 7 juni 2012.
De tekst van deze door de heer Pons aangeleverde ingezonden mededeling is, in ietwat gewijzigde vorm, onder de titel „Expositie over Karl May in Bibliotheek” op 13 juni 2012 overgenomen in De ’s-Gravenzander, onder de titel „Expositie over Karl May in Bibliotheek Monster” op 28 juni nogmaals in de Monsterse Courant, eveneens onder de titel „Expositie over Karl May in Bibliotheek Monster” op 20 juli in Zicht op Westland jaargang 6, nummer 6 en onder de titel „Exposities in de bibliotheek|Expositie over Karl May” op 23 juli 2012 ook nog eens op de website van de Bibliotheek Monster.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website