WinneToons – De Schat van het Wilde Westen (2009)

Alternatieve titel(s): WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee


anoniem 1

JAAR, LAND
2009   Filippijnen
België   Duitsland

GENRE(S)
Animatie   Familie

SPEELDUUR
80 minuten (1u20m)

REGISSEUR
Gert Ludewig 2

ACTEURS

Christian Tramitz 3
Cosma Shiva Hagen 4
Thomas Fritsch 5
Sascha Draeger 6
Jannik Schümann 7
Eckart Dux 8
Jörg Gillner 9
Michael Grimm 10
Ursula Sieg 11
Henry König 12
Jan-David Rönfeldt 13

Old Shatterhand (stem)
Nscho-tschi (stem)
Colonel Brinkley (stem)
Winnetou (stem)
Bobby (stem)
Sam Hawkens (stem)
Tante Droll (stem)
Hobble Frank (stem)
Waisenhausleiterin (stem)
Black Hawk (stem)
Jake (stem)RELEASEDATUM (NEDERLAND)
Bioscoop: 30 juni 2011

MEER INFORMATIE
IMDb

Synopsis Arizona 1869. Winnetou en Old Shatterhand proberen een einde te maken aan de praktijken van de gewetenloze Kolonel Brinkley die met zijn boevenbende de prairie onveilig maakt. De bloedbroeders maken zich ook zorgen om Winnetou’s rebelse zus Nsho-tshi, die zich niet als een squaw gedraagt maar liever op jacht gaat zoals de mannen. Wanneer de New Yorkse weesjongen Bobby en zijn rat Winchester naar het Westen trekken met een kaart van een verborgen goudschat op zak, nemen de gebeurtenissen een onverwachte wending. Brinkley steelt de kaart en ontvoert Bobby en Nsho-tshi. Winnetou en Old Shatterhand zitten de bandiet op de hielen en Bobby beleeft het avontuur van zijn leven. Kunnen de vrienden de boeven verslaan en zullen ze de schat van het Zilvermeer vinden?

Bron: MovieMeter

IMDb-score

  5.1 / 10
(65 stemmen)

Trailer

Kijkwijzer

      Trailer

Bekijk hier de trailer van de film WinneToons – De Schat van het Wilde Westen. De directe link naar de trailer vind je hier.🛒  Koop op DVD of blu-ray
[1]Op: https://www.filmvandaag.nl/film/6869-winnetoons-de-schat-van-het-wilde-westen, 2011.
[2]Gert Ludewig (* 14 mei 1949) is een Duits regisseur van animatiefilms, waarvan „Bill Body – Verrückte Welt des Sports”, de zesentwintigdelige tv-serie WinneToons en de film „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”) de bekendste zijn.
[3]Christian Tramitz (* 13 juli 1955) is en Duits acteur, komiek, synchroonspreker en schrijver. Zijn bekendste rollen als filmacteur waren die van Ranger in „Der Schuh des Manitu”, jager in „7 Zwerge – Männer allein im Wald” en „7 Männer – Der Wald ist nicht genug” en „, van Frans Josef I in „Lissi und der wilde Kaiser” en o.a. Old Shatterhand in „Bullyparade – Der Film”, alle parodieën op bestaande films, o.a. op de verfilmingen naar boeken van Karl May. In „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”) spreekt hij de stem van Old Shatterhand.
[4]Cosma Shiva Hagen (* 17 mei 1981) is een Duits-Amerikaanse actrice en synchroonspreekster. Zij is de dochter van de zangeres Nina Hagen (* 11 maart 1955). Bekende rollen van haar zijn die van Sneeuwwitje in „7 Zwerge – Männer allein im Wald” en „7 Männer – Der Wald ist nicht genug” (waarin haar moeder overigens de rol van koningin Ravenna vervult) en die van Sandra in „Das merkwürdige Verhalten geschlechtsreifer Großstädter zur Paarungszeit”, naast allerlei gastrollen in Duitse tv-krimi’s, zoals Tatort, Bella Block, SOKO 5113, Die Rosenheim-Cops en Mordkommission Istanbul. In „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”) spreekt zij de stem van Nscho-tschi.
[5]Thomas Fritsch (* 16 januari 1944 , † 21 april 2021) was een Duits acteur, synchroonspreker en schlagerzanger. In „Das hab ich von Papa gelernt” treedt hij op als Andreas Andermann, zoon van Clemens Andermann, een rol die door zijn eigen vader Willy Fritsch (voluit: Wilhelm Egon Fritz Fritsch, * 27 januari 1901 , † 13 juli 1973) werd gespeeld. Verder speelde hij in „Das schwarz-weiß-rote Himmelbett”, „Der letzte Ritt nach Santa Cruz”, „Heiß weht der Wind”, „Die schwedische Jungfrau” en „2 × 2 im Himmelbett”. In „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”) spreekt hij de stem van Colonel Brinkley.
[6]Sascha Draeger (voluit: Alexander Nikolaus Draeger, * 26 april 1967) is een Duits synchroonspreker, acteur en hoorspelspreker. Zijn belangrijkste bijdrage aan de Duitse filmindustrie leverde hij als synchroonspreker, bijvoorbeeld de stem van Winnetou in „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”), maar hij was ook enkele malen zelf in een filmrol te zien, o.a. in „Das Dorf”, „Selbst ist die Frau” en „Ein Haus am See”.
[7]Jannik Schümann (* 22 juli 1992) is een Duits acteur. Tussen 2007 en 2018 speelde hij in drie afleveringen van de Duitse krimiserie Tatort, maar zijn speelfilmdebuut (alleen zijn stem) maakte hij in 2009 als Bobby in „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”), waarna hij nog vele andere rollen speelde. In het buitenland is hij het bekendst door de dramaserie Sisi (2021-2022), waarin hij de rol speelde van Frans Jozef I (voluit: Franz Joseph Karl (Duits), Ferenc József Károly (Hongaars), * 18 augustus 1830 , † 21 november 1916), van 1848 tot 1916 keizer van Oostenrijk, apostolisch koning van Hongarije en koning van Bohemen.
Als keizer van de veeltalige Dubbelmonarchie was Frans Jozefs officiële naam in de diverse talen van het enorme rijk: Franz Joseph I. (officieel zonder koppelteken, Duits), I. Ferenc József (Hongaars), Francesco Giuseppe I (Italiaans), Franjo Josip I. (Kroatisch), Franciszek Józef I (Pools), Francisc Iosif I (Roemeens), Франц Йосиф I (Roetheens), Фрањо Јосиф I/Franjo Josif I (Servisch), Franc Jožef I. (Sloveens), František Jozef I. (Slowaaks) en František Josef I. (Tsjechisch).
[8]Eckart Dux (voluit: Eckart „Ecki” Hermann Dux, * 19 december 1926) is een Duits acteur, synchroon-, luisterboek en hoorspelspreker. Hij speelde vooral kleine rollen in tv-series (Polizeifunk ruft, Hamburg Transit, Tatort, Rosamunde Pilcher, Großstadtrevier; in „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”) spreekt hij de stem van Sam Hawkens.
[9] Jörg Gillner (* 1943) is een Duits acteur, synchroon- en hoorspelspreker, die veelal kleine rollen in films speelde. In „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”) spreekt hij de stem van Tante Droll (die in de Karl May Pockets Tante Frolic heet).
[10]Michael Grimm (voluit: Michael Alexander Grimm, * 20 juli 1970) is een Duits film- en theateracteur en synchroonspreker. Hij speelde o.a. in „Schwere Jungs”, „Das Tagebuch von Anne Frank” (2016) en „ Guglhupfgeschwader”; in „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”) spreekt hij de stem van Hobble Frank.
[11]Ursula Sieg (* 7 augustus 1937) is een Duitse actrice en synchroon- en hoorspelspreekster. In „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”) spreekt zij de stem van de eigenares van het weeshuis.
[12]Henry König (* 9 oktober 1936) is een Duits acteur en synchroonspreker. Hij is bekend van de tv-films „Die Feuerengel” en „Die Prüfung”. In „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”) spreekt hij de stem van Black Hawk.
[13]Jan-David Rönfeldt (* 2 september 1974) is een Duits synchroonspreker en acteur. In „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”) spreekt hij de stem van Jake.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website