WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee

anoniem 1

PITCH VAN WINNETOONS – DIE LEGENDE VOM SCHATZ IM SILBERSEE

Winnetou en Old Shatterhand komen met behulp van de New Yorkse weesjongen Bobby en zijn rat Winchester op het spoor van een schat die zich in het Zilvermeer zou bevinden. Ondertussen moeten ze ook nog rekening houden met de gewetenloze Kolonel Brinkley die met zijn boevenbende de prairie onveilig maakt.

Winnetou – Die Legende vom Schatz im Silbersee filmstillWinneToons - Die Legende vom Schatz im Silbersee
België, Duitsland, Filipijnen, 2009, 80 min,
Familiefilm

WINNETOONS – DIE LEGENDE VOM SCHATZ IM SILBERSEE TRAILER EN BIJZONDERHEDEN


Deze animatie is gebaseerd op de Winnetour boekenserie van Karl May.

AANLOOP

Winnetoons is tevens een 26 delige Duitse animatie serie. Dit is de eerste Winnetoons speelfilm.

WINNETOONS – DIE LEGENDE VOM SCHATZ IM SILBERSEE – BIOSCOPEN, TIJDEN EN TICKETS

WINNETOONS – DIE LEGENDE VOM SCHATZ IM SILBERSEE IN DE BIOSCOOP
De film draait niet in de Nederlandse of Belgische bioscopen

Wil je WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee zien? Koop of huur de film hier: 2

Animatiefilm naar de boeken van Karl May. Winnetou en Old Shatterhand komen met behulp van de New Yorkse weesjongen Bobby en zijn rat Winchester op het spoor van een schat die zich in het Zilvermeer zou bevinden.

SYNOPSIS DISTRIBUTEUR

Productiemaatschappij: ASL, CNSO Studios, DeFamilieJanssen (DFJ), Europool, Farbfilm-Verleih, Optical Art, Toon City Animation

CAST & REGISSEUR

Jannik Schümann 3
Bobby

Christian Tramitz 4
Old Shatterhand

Cosma Shiva Hagen 5
Nscho-tschi

Thomas Fritsch 6
Colonel Brinkley

Sascha Draeger 7
Winnetou

Gert Ludewig 8
Regisseur

Silke Bachmann 9
Scenario

Stefan Brönneke 10
Scenario

Adrian Askew 11
MuziekWinneToons - Die Legende vom Schatz im Silbersee poster


[1]Op: https://www.biosagenda.nl/film_winnetoons-die-legende-vom-schatz-im-silbersee_20974.html, 2011.
[2] De mogelijkheid om de film te kopen of te huren wordt niet (meer) aangeboden door de website.
[3]Jannik Schümann (* 22 juli 1992) is een Duits acteur. Tussen 2007 en 2018 speelde hij in drie afleveringen van de Duitse krimiserie Tatort, maar zijn speelfilmdebuut (alleen zijn stem) maakte hij in 2009 als Bobby in „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”), waarna hij nog vele andere rollen speelde. In het buitenland is hij het bekendst door de dramaserie Sisi (2021-2022), waarin hij de rol speelde van Frans Jozef I (voluit: Franz Joseph Karl (Duits), Ferenc József Károly (Hongaars), * 18 augustus 1830 , † 21 november 1916), van 1848 tot 1916 keizer van Oostenrijk, apostolisch koning van Hongarije en koning van Bohemen.
Als keizer van de veeltalige Dubbelmonarchie was Frans Jozefs officiële naam in de diverse talen van het enorme rijk: Franz Joseph I. (officieel zonder koppelteken, Duits), I. Ferenc József (Hongaars), Francesco Giuseppe I (Italiaans), Franjo Josip I. (Kroatisch), Franciszek Józef I (Pools), Francisc Iosif I (Roemeens), Франц Йосиф I (Roetheens), Фрањо Јосиф I/Franjo Josif I (Servisch), Franc Jožef I. (Sloveens), František Jozef I. (Slowaaks) en František Josef I. (Tsjechisch).
[4]Christian Tramitz (* 13 juli 1955) is en Duits acteur, komiek, synchroonspreker en schrijver. Zijn bekendste rollen als filmacteur waren die van Ranger in „Der Schuh des Manitu”, jager in „7 Zwerge – Männer allein im Wald” en „7 Männer – Der Wald ist nicht genug” en „, van Frans Josef I in „Lissi und der wilde Kaiser” en o.a. Old Shatterhand in „Bullyparade – Der Film”, alle parodieën op bestaande films, o.a. op de verfilmingen naar boeken van Karl May.
[5]Cosma Shiva Hagen (* 17 mei 1981) is een Duits-Amerikaanse actrice en synchroonspreekster. Zij is de dochter van de zangeres Nina Hagen (* 11 maart 1955). Bekende rollen van haar zijn die van Sneeuwwitje in „7 Zwerge – Männer allein im Wald” en „7 Männer – Der Wald ist nicht genug” (waarin haar moeder overigens de rol van koningin Ravenna vervult) en die van Sandra in „Das merkwürdige Verhalten geschlechtsreifer Großstädter zur Paarungszeit”, naast allerlei gastrollen in Duitse tv-krimi’s, zoals Tatort, Bella Block, SOKO 5113, Die Rosenheim-Cops en Mordkommission Istanbul.
[6]Thomas Fritsch (* 16 januari 1944 , † 21 april 2021) was een Duits acteur, synchroonspreker en schlagerzanger. In „Das hab ich von Papa gelernt” treedt hij op als Andreas Andermann, zoon van Clemens Andermann, een rol die door zijn eigen vader Willy Fritsch (voluit: Wilhelm Egon Fritz Fritsch, * 27 januari 1901 , † 13 juli 1973) werd gespeeld. Verder speelde hij in „Das schwarz-weiß-rote Himmelbett”, „Der letzte Ritt nach Santa Cruz”, „Heiß weht der Wind”, „Die schwedische Jungfrau” en „2 × 2 im Himmelbett”.
[7]Sascha Draeger (voluit: Alexander Nikolaus Draeger, * 26 april 1967) is een Duits synchroonspreker, acteur en hoorspelspreker. Zijn belangrijkste bijdrage aan de Duitse filmindustrie leverde hij als synchroonspreker, bijvoorbeeld de stem van Winnetou in „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”), maar hij was ook enkele malen zelf in een filmrol te zien, o.a. in „Das Dorf”, „Selbst ist die Frau” en „Ein Haus am See”.
[8]Gert Ludewig (* 14 mei 1949) is een Duits regisseur van animatiefilms, waarvan „Bill Body – Verrückte Welt des Sports”, de zesentwintigdelige tv-serie WinneToons en de film „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”) de bekendste zijn.
[9]Silke Bachmann (* 1971) is een Duitse illustratrice, die ook het scenario van de animatiefilm „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”) schreef.
[10]Stefan Brönneke (* 16 mei 1964) is een Duits synchroonspreker en regisseur. Hij schreef niet alleen het scenario van de film „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”), maar ook van de zesentwintigdelige tv-serie WinneToons.
[11]Adrian Askew (* 31 maart 1947) is een Engels keyboardspeler (o.a. in de band Edison Lighthouse en Lucifer’s Friend) en componist, die o.a. de muziek bij de tv-series WinneToons, Little Amadeus en de films „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”) en „Isegrim und Reineke” componeerde.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website