Winnetoons en de schat van het wilde westen

anoniem 1


Winnetoons en de schat van het wilde westen

Gert Ludewig 2 - DE – 2007

Arizona 1869. Winnetou en Old Shatterhand proberen een einde te maken aan de praktijken van de gewetenloze Kolonel Brinkley die met zijn boevenbende de prairie onveilig maakt. De bloedbroeders maken zich ook zorgen om Winnetou’s rebelse zus Nscho-tschi, die zich niet als een squaw gedraagt maar liever op jacht gaat zoals de mannen. De New Yorkse weesjongen Bobby en zijn beste vriend, de rat Winchester, komen aan in het Wilde Westen met een kaart van een verborgen goudschat op zak. Wanneer Brinkley weet krijgt van hun geheim kidnapt hij Bobby en Nscho-tschi en steelt de kaart. Winnetou en Old Shatterhand zetten de achtervolging in en Bobby beleeft het avontuur van zijn leven. Kunnen de vrienden de bandieten verslaan en zullen zij de legendarische schat van het Zilvermeer vinden?



Niet alleen voor liefhebbers van cowboys en indianen maar ook voor pittige dametjes. Vlaamse versie, gebaseerd op de beroemde verhalen van Karl May.

Release in cinema
01/01/2007

Duur
01:12:00

Gesproken talen
Nederlands

Doelgroep vrije tijd
6+

Formaten
DVD
35mm

Genre(s)
Animatie
Boekverfilming

Thema(s)
Natuur en milieu
Sport, muziek en zelfexpressie
Vriendschap en liefde
Sprookjes en fantasie
Criminaliteit




[1]Op: https://professionals.jeugdfilm.be/nl/film/winnetoons-en-de-schat-van-het-wilde-westen, februari 2018.
[2]Gert Ludewig (* 14 mei 1949) is een Duits regisseur van animatiefilms, waarvan „Bill Body – Verrückte Welt des Sports”, de zesentwintigdelige tv-serie WinneToons en de film „WinneToons – Die Legende vom Schatz im Silbersee” („Winnetoons – De schat van het wilde westen”) de bekendste zijn.



Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.



Google
www op deze website