Klassiekers uit de Duckstadse Bibliotheek

anoniem 1
OLD SNATEREEND EN VERENTOOI

Wijze mannen uitten vaak wijze spreuken. “Het kan mee zitten of tegen” luidde de lijfspreuk van de Duitse schrijver Karl Mee. Niet zo’n heel bijzonder bedenksel, want het zat Mee duidelijk mee. Zijn boeken gingen tijdens zijn leven, 1842 tot 1912, als warme broodjes over de toonbank. Nog steeds trouwens; er zijn maar weinig jongenskamers waar geen boeken van Karl op de plank of in de kast staan.
Karls grootste helden zijn Old Snatereend (cowboy, revolverheld, boevenvanger en Indianenvriend) en Verentooi (Indiaan, pijl en boog-schutter, bizonvanger en vriend van Old Snatereend), die avontuurlijk over de prairie zwerven en zorgen dat doortrapte schurken hun gerechte straf niet ontlopen. En wat dat laatste betreft, zo hoort het ook!
Avonturen van “Old Snatereend en Verentooi” zijn uitsluitend in Duckstad te leen. Andere wild West-liefhebbers vragen in hun bibliotheek maar naar boeken over “Old Shatterhand en Winnetoe”, geschreven door ene Karl May, die heel erg op de Duckstadse versies lijken.


[1]In: Donald Duck nr. 44, 1 november 1992.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website