Winnetou en Old Shatterhand

H. Huberts 1


Vorig jaar voor de vakantie waren bij V&D 2 boeken in de aanbieding. Ik heb toen een vijftal Karl May meegenomen. Van deze schrijver had ik in mijn jeugd ook al verschillende boeken gelezen. Ik kon me de spannende verhalen van Winnetou en Old Shatterhand nog goed herinneren.
Tijdens de vakantie waren deze boeken al gauw aan de beurt. Het duurde maar even en ik was weer gevangen in zijn spannende avonturen in het Wilde Westen. Zowel de belevenissen met de verschillende indianenstammen, alsook de prachtige beschrijvingen van het landschap boeiden ook de kinderen weer van het begin tot het einde.


  [1]In: Nederlands Dagblad : gereformeerd gezinsblad, 31 december 1988.
Het gaat hier om een ingezonden brief voor een oudejaars-boekenbijlage.
[2]V&D (voluit: Vroom & Dreesmann) was een Nederlandse keten van warenhuizen. Het was het grootste warenhuisconcern van Nederland, opgericht in 1887 door de zwagers Willem Vroom (voluit: Wilhelmus Hermannus Vroom, * 5 september 1850 , † 14 januari 1925) en Anton Dreesmann (voluit: Anton Caspar Rudolph Dreesmann, * 9 september 1854 , † 15 november 1934). Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Op zijn hoogtepunt had de keten ruim zeventig vestigingen door het hele land. De warenhuizen verkochten onder meer kleding, schoenen, juwelen, horloges, brillen, cosmetica, speelgoed, boeken, kantoorbenodigdheden en delicatessen. De grotere vestigingen verkochten daarbij brood en banket. V&D werkte later ook met een shop-in-shopformule. De keten ging failliet op 31 december 2015. Sinds 5 september 2018 is er onder de naam V&D een webwinkel actief.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website