Medicijnman in Rotterdam

anoniem 1


SELO BLACK CROW 2, de medicijnman van de Indiaanse Oglala-Siouxstam is gisteren in Rotterdam gearriveerd waar hij vandaag twee lezingen zal houden over het geloof, de cultuur en de huidige problemen van de Noordamerikaanse Indianen die de aarde als hun moeder beschouwen. De medicijnman bracht gisteren een bezoek aan de speciale Indiaanse tentoonstelling die tot eind maart wordt gehouden bij boekhandel/galerie Belrose aan de Mauritsweg in Rotterdam. Daar zijn voorwerpen uit particuliere verzamelingen, van het Rotterdams Museum voor Land- en Volkenkunde en van het Karl May Verlag in het Westduitse Bamberg bijeengebracht.
Selo Black Crow spreekt vandaag in de Erasmusuniversiteit (16.45 uur) en in het theater De Lantaarn 3 (20 uur) in Rotterdam. Morgen houdt hij een lezing in het gebouw van de Vrije Universiteit aan de Keizersgracht 489 in Amsterdam, 20 uur.


Medicijnman Selo Black Crow, die de wereld wil confronteren
met de problemen van de Noordamerikaanse Indianen.
[1]In: Algemeen Dagblad, 7 maart 1978.
[2]Sylvester „Selo” Black Crow (* 23 juli 1932 , † 5 maart 2004) was een leider van de Oglala Lakota en activist.
[3]Theater De Lantaarn was een theater aan de Gouvernestraat 133 in Rotterdam. In 1978 werd theaterzaal De Lantaarn samengevoegd met bioscoop Het Venster, dat in hetzelfde pand was gehuisvest; de nieuwe organisatie heet LantarenVenster. In 2010 verhuisde de organisatie naar de Wilhelminapier in Rotterdam, terwijl sinds 2016 de bioscoop KINO Rotterdam in het voormalige pand aan de Gouvernestraat gevestigd is.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website