FILMVOORSTELLINGEN CONCERTZAAL ZIERIKZEE

anoniem 1

ZIERIKZEE, 29-7. In de Concertzaal 2 zullen de komende weken nog enkele film vertoond worden, die beslist de moeite waard zin om te gaan zien. Zo wordt op donderdagmiddag 1 augustus en dinsdagmiddag 6 augustus speciaal voor de jeugd de film „De schat in het Zilvermeer” gedraaid. Dit verhaal van Karl May vertelt over de cowboy Fred Engel die op de terugkeer van zijn vader wacht. Hij is echter vermoord door Cornel Brinkley, een beruchte misdadiger en aanvoerder van een bende „tramps”

Deze heeft de kaart in handen gekregen van de weg die naar ’t Zilvermeer leidt, waar een grote schat verborgen ligt. Old Shatterhand brengt Fred het treurige nieuws, terwijl Winnetou de bende achternazit. Omdat de weg naar het Zilvermeer door het gebied der Utah-Indianen voert, overvalt Cornel een Indianendorp. Hierbij wordt het meisje Ellen gevangen genomen. Fred levert zich aan Cornel over en zegt hem bij het Zilvermeer te zullen brengen onder de belofte dat Ellen vrijgelaten wordt. Wie tenslotte de schat krijgt, blijkt uit het verrassende eind van de film.

[...]


[1]In: Zierikzeesche Nieuwsbode, 30 juli 1974.
[2]De Concertzaal was van 25 oktober 1856 tot 1 juli 2001 een concertzaal aan de Oude Haven 13/Paardenstraat in Zierikzee; behalve toneelvoorstellingen en concerten werden er ook films gedraaid en zelfs kerkdiensten gehouden.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website