Ruurlo komt al in wildwest-stemming

anoniem 1


RUURLO – Burgemeester 2 en gemeenteraad van de Achterhoekse gemeente Ruurlo zullen aan de vooravond van de driejaarlijkse Karl May-openluchtspelen in dit dorp allen als Indiaan verkleed en geschminkt beraadslagen over wigwams en de eventuele opheffing van de spoorlijn Zutphen-Winterswijk.

De Indianen-vergadering vindt plaats op dinsdagavond 20 juli. De beraadslagingen beginnen anderhalf uur vóór de rode vuurbal is ondergegaan in de stenen wigwam”, aldus de oproep aan de gemeenteraadsleden.
De openluchtspelen in Ruurlo worden ditmaal gehouden onder de titel „Winnetou en de zoon van de berenjager” op de avonden van 14, 25 en 31 juli, en 1, 7 en 8 augustus en op de middagen van 25 juli en 8 augustus.
Er spelen ruim 200 dorpelingen in mee. Een actieve rol speelt voorts de landelijke rijvereniging Ruurlo met 20 ruiters, waaronder het achttal, dat vorig jaar Nederlands kampioen werd in de lichte klasse.
Vorig jaar brachten de inwoners van Ruurlo de Nederlandse spoorwegen in verlegenheid, door in indianentooi de trein Zutphen-Winterswijk te overvallen, als pleidooi voor behoud van de spoorlijn.


[1]In: Twentsch Dagblad Tubantia, 10 juli 1971.
[2]Jhr. mr. Jan Willem de Beaufort (* 13 juli 1913 , † 28 juni 2001) was burgemeester van Ruurlo van 1953 tot 1978.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website