Karl May Pockets

anoniem 1


KARL MAY

POCKETS


de reeks meesterwerken van Karl May thans compleet!
een nieuwe serie van
  25   forse boeken!


‘Ik behoor tot de talrijke Nederlanders die Karl May niet alleen in hun jeugd gelezen hebben, maar hem nog immer lezen. Alleen, ik kom er rond voor uit. Weinige volwassenen doen dit. Zij gaan naar de boekhandel en kopen een ‘Old Shatterhand’ voor hun jongste zoon. De bediende pakt het boek met een fijne glimlach in. Hij weet dat het kereltje het werk pas in handen krijgt als vader het eerst heeft stukgelezen.                               Godfried Bomans 2Hier is verheugend nieuws voor alle Karl May-liefhebbers:
een heel jaar door, elke maand een hernieuwde surprise!Dit is de nieuwe serie
Karl May-pockets:


‘Karl May moet een ontzagwekkende studie hebben gemaakt van de beschreven landen en volken, want alles klopt tot in bijzonderheden.’

Jan Mens 3‘Ik ben een van de vurigste bewonderaars van Karl May!’

Harriet Freezer 4‘Ik durf er gerust voor uitkomen dat Karl May in menig moeilijk ogenblik betekenis voor mij heeft gehad. Waarom? Omdat ik in de boeken van Karl May de drang naar romantische verten, naar avontuur terugvond. De reisbeschrijvingen van Karl May hebben mij altijd geboeid.’

Albert Einstein 5

Slot Rodriganda
De piramide der Azteken
Juarez van Mexico
Kanselier en prairiejager
De stervende keizer
De weg naar Waterloo
De kluizenaar in de Sahara
De spion van Ortry
Titanen vechten het uit
De admiraal van de sultan
De schat van de maharadja
De woestijnrovers van Noord-Afrika
De slavenkaravaan
Piraten aan de Stille Oceaan
De woudloper
De kaperkapitein
De schrik van het Ertsgebergte
Desperado’s
Het masker van de blanke radja
De valse derwisj
De vorst der bleekgezichten
In het dal van de dood
Wild-west in Siberië
Het testament van de Inka
Karl May en zijn wereld

De eerste delen van de nieuwe serie Karl May-pockets zijn van de pers gerold! Een serie van vijfentwintig boeken van gemiddeld 320 bladzijden elk. Iedere maand verschijnen twee delen.
Samen met de reeds verschenen Karl May-pockets (zie bladzijde 24) is nu binnen een jaar de reeks meesterwerken van Karl May compleet.

Voor het eerst zijn dan alle grote avonturenromans en reisverhalen van de geniale verteller in het Nederlandse taalgebied verkrijgbaar. Niet alleen de Indianenverhalen. Ook de verhalen die in Afrika, Mexico, Siberië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, op de Balkan, in het Nabije en het Verre Oosten spelen. Deze bijzonder goed verzorgde uitgave met zijn geautoriseerde vertalingen is bewerkt naar de bij Karl May-Verlag, Bamberg, verschenen verbeterde editie. Ook deze serie kwam tot stand onder supervisie van de bekende Karl May-deskundige, Dr. F. C. de Rooy 6. Deze uitgaven zijn het resultaat van jarenlange redactionele arbeid.

En toch is de prijs verrukkelijk laag! (z.o.z.)

7

Teken nu in
op de nieuwe serie


Vanaf eind november verschijnen elke maand twee boeken.

U kunt nu nog profiteren van de lage prijs!

Er zijn twee intekenmogelijkheden

1. Intekening bij vooruitbetaling:
   ƒ 50,-- voor alle 25 delen
   (dus slechts ƒ 2,-- per deel!)

2. Intekening bij betaling per maand:
   ƒ 2,15 per deel (2 delen per
   maand)

   Per deel afzonderlijk gekocht, is de prijs
   ƒ 2,25

Het extra vooruitbetalingsvoordeel is
slechts korte tijd geldig ...
Er zijn talrijke liefhebbers ...
Dit is hét geschenk voor deze tijd ...
Nu kunt u in het bezit komen van het
klassieke werk van Karl May ...
Karl May, de ongeëvenaarde grootmeester, een begrip voor oud en jong ...
De eerste volledige Nederlandse
uitgave van een pracht-collectie originele,
spannende avonturenboeken ...
U bezorgt uzelf een maandelijks terug-
kerende verrassing ...
Daarom, aarzel niet ...

Haast u
de bon in te vullen![1]Reclame van Uitgeverij Het Spectrum Utrecht/Antwerpen, november 1966.
[2]Godfried Bomans (voluit: Godfried Jan Arnold Bomans, * 2 maart 1913 , † 22 december 1971) was een Nederlandse schrijver, columnist en mediapersoonlijkheid. Zijn bekendste boeken zijn „Pieter Bas”, „Erik of het klein insectenboek”, „De avonturen van Pa Pinkelman”, „Avonturen van Tante Pollewop” en de lagere school-lectuur-serie „Pim, Frits en Ida”. Van zijn hand is het artikel „Het ruikt hier naar gas. Een poging tot begrip van Karl May” in Elseviers Weekblad, 24 augustus 1963, elders op deze site.
[3]Jan Mens (* 18 september 1897 , † 31 oktober 1967) was een Nederlands schrijver van o.a. (historische) romans, zoals „Mensen zonder geld”, de romancyclus Griet Manshande (bestaande uit „De gouden reael”, „De blinde weerelt”, „Het goede inzicht” en „Godt alleen d’eere”), „Meester Rembrandt” en de trilogie De kleine waarheid (bestaande uit „Marleen”, „Het heldere uur” en „Het kleine verschil”). Hij vertaalde en bewerkte ook romans voor kinderen, zoals „Het leven en de wonderbare lotgevallen van Robinson Crusoë, bevattende een relaas van zijn verblijf op een onbewoond eiland, door hemzelf verteld” en een eigentijdse versie van „Tijl Uilenspiegel”.
[4]Harriët Freezer (pseudoniem van Wilhelmina „Miep” Eybergen, * 6 november 1911 , † 25 december 1977) was een Nederlandse prozaschrijfster, journaliste en feministe.
[5]Albert Einstein (* 14 maart 1879 , † 18 april 1955) was een Duits, later Zwitsers en nog later Amerikaans theoretisch natuurkundige van Joodse afkomst. In 1921 ontving hij voor zijn verdiensten voor de theoretische natuurkunde, en met name voor zijn ontdekking van de wet van het foto-elektrisch effect de Nobelprijs voor de Natuurkunde.
[6]Dr. F. C. de Rooy (voluit: dr. Ferdinand Carel de Rooy, * 9 juni 1919 , † 4 maart 1998) was in het dagelijks leven leraar Frans te Zwolle, later Rijswijk/Z.H. en in zijn vrije tijd dé Karl May-kenner van Nederland. Van zijn hand is o.a. het boekje „Old Shatterhand - Kara Ben-Nemsi - ook voor U! De boodschap van Karl May, de idealist uit het Avondland” (Tilburg: Drukkerij van het R.K. Jongensweeshuis, 1955) en hij redigeerde en gaf in de jaren 1962-1967 de 50 bekende Karl May-pockets bij Uitgeverij Het Spectrum uit.
[7]Merk op dat men oorspronkelijk blijkbaar van plan was geweest om de voorkant van „Halbblut” (Gesammelte Werke Band 38) te gebruiken voor „De kaperkapitein” (Karl May Pockets, nr. 41), dat de titel „De kaperkapitein en andere verhalen” zou moeten krijgen. Uiteindelijk heeft Het Spectrum er toch voor gekozen om voor de voorkant van „De kaperkapitein” de voorkant van „Am Stillen Ozean” (Gesammelte Werke, Band 11) te kiezen en de voorkant van „Halbblut” te gebruiken voor de verhalenbundel „Desperado’s” (Karl May Pockets, deel 43).Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website