Anton Geesink druk met films

anoniem 1


DEN HAAG – Anton Geesink 2, 7e dan, Olympisch- en wereldkampioen judo, heeft wegens drukke werkzaamheden bedankt als trainer-coach van de FNJJB. Deze bont) heeft voor de judokampioenschappen om de Europese titels adspiranten en junioren (13 maart te Scheveningen) voorlopig een oplossing gevonden.
Hoe de Nederlandse judoka’s voor de Europese kampioenschappen te Madrid zullen worden getraind, is nog niet bekend.
De drukke werkzaamheden van Anton Geesink bestaan voornamenlijk uit de filmopnamen in Italië, waarin hij als Samson de hoofdrol zal gaan vertolken 3. Bovendien onderhandelt Geesink met een Duitse filmmaatschappij voor de verfilming van Karl May-avondturen in Zuid-Amerika.


[1]In: Friese Koerier : onafhankelijk dagblad voor Friesland en aangrenzende gebieden, 9 maart 1965.
[2]Anton Geesink (* 6 april 1934 , † 27 augustus 2010) was gouden medaillewinnaar bij het judo op de Olympische Spelen van Tokio in 1964. De rol van Vader Jaguar zou in „Das Vermächtnis des Inka” (Engelse titel: „Legacy of the Incas”) uiteindelijk niet door Anton Geesink, maar door Guy Madison (* 19 januari 1922 , † 6 februari 1996) gespeeld worden.
[3] In de film „I Grandi Condottieri” van Marcello Baldi en Francisco Pérez-Dolz.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website