Karl May – Old Shatterhand – Winnetou

anoniem 1


Deze drie namen zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden.

Karl May


de man die met het schrijven van zijn eeuwig jonge avonturenverhalen de vertrouwde vriend is geworden van jong en oud en die door de dynamiek van zijn verhalen de aandacht blijft boeien.

*
De uitgestrekte wouden en prairies van de Far West, met zijn kudden wilden paarden en buffels, vormen het boeiende decor voor de avonturen van

Old Shatterhand


een jongeman, die zich al gauw na zijn aankomst in de wereld der onbegrensde mogelijkheden, die het Amerika van die tijd was, een roem verwerft, die de ruwste woudlopers tegen hem doet opzien. Niet alleen om zijn eerlijkheid en menslievendheid, waardoor hij veelvuldig in conflict komt met de keiharde wetten van dit ruige land, maar ook om zijn legendarische moed in de strijd tegen wilde dieren en om zijn vriendschap met de Indianen, waarvan vooral zijn grote vriend

Winnetou


op de voorgrond treedt. Winnetou, de trotse op echte Indiaanse wijze hooghartige roodhuid, die hardnekkig de rechten van zijn ras verdedigt tegen de willekeur der blanken, vindt in Old Shatterland een pleitbezorger, zoals hij er geen beter had kunnen treffen.

*
Van maandag af kunt u deze spannende avonturen volgen in ons nieuwe stripverhaal, getiteld
Winnetou

[1]In: Amigoe di Curaçao, 9 januari 1965.
Woordelijk dezelfde aankondiging van een (niet met name genoemde) Karl May-strip stond op 15 september 1967 onder de kop „Het nieuwe stripverhaal” in het Nieuwsblad voor Gorinchem en omstreken, maar dan zonder de twee tekeningen die we in de Amigoe wel aantreffen.
[2]De Karl May-strips in Amigoe di Curaçao zijn van de hand van Pol Devandé, wiens eigenlijk naam Dick van de Pol (* 15 april 1934) was. Hij publiceerde in totaal twaalf strips in enkele regionale kranten, waaronder dus deze krant.
In 2020 zijn de eerste twee Karl May-strips van zijn hand gebundeld en uitgegeven door Uitgeverij Boumaar; er zullen deo volente nog vijf albums volgen.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website