Duitse ‘cowboys’ in trek bij Amerikanen

anoniem 1


‘Zo fascinerend als hier in Duitsland,’ meenden Amerikaanse toeristen, ‘werd het wilde westen zelfs in de Verenigde Staten niet getoond!’ De door origineel-Indiaanse strijdtonelen, door cowboyshows en -films verwende Amerikanen hadden, zoals voor hen al miljoenen mensen, de Karl-May-Festspiele in het openluchttheater van de Noordduitse stad Bad Segeberg gezien.
Elk jaar in de zomer sluipen en rennen bleekgezichten en – dankzij de verfindustrie – bijna echte roodhuiden door de spelonken van de Segeberger kalkbergen.
Het spel heet De schat in het Zilvermeer, evenals de 36e en een van de spannendste van de in totaal 70 in praktisch alle talen vertaalde avonturenromans van de in 1912 gestorven Duitse schrijver Karl May.
Voor de 14e Karl-May-Festspiele, die in 1965 liefhebbers van heinde en ver naar Bad Segeberg zullen roepen, wordt thans het 15e deel ,Old Surehand’ als zevende gedramatiseerde vertelling van May voor het openluchttheater omgewerkt, ongeacht of thans ook filmproducenten zich met deze stof bezighouden.


[1]In: Utrechtsch Nieuwsblad, 12 september 1964.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website