Gebouw „Irene” - Holten

anoniem 1


ZONDAG 15 MAART des avonds 7.30 uur vertonen wij 2 de prachtige en adembenemende spannende Indianenfilm in kleuren

De pelsjager van de Slangenrivier 3

met in de hoofdrollen o.a. Clint Walker 4 en Ray Danton 5.

Een zeldzaam mooie film vervaardigd naar de gelijknamige roman van Karl May. In de ruige pracht der ongerepte wildernis voltrekt zich de strijd tussen mannen die de dood trotseren om hun doel te bereiken.

Toegang 15 jaar.

Kaarten in voorverkoop tot zaterdagavond 7 uur bij Beltman’s Kledinghuis.[1]In: Holtens Nieuwsblad, 14 maart 1964.
[2]Zaal Irene is een bij de Nederlands Hervormde Kerk Holten horend dorpshuis aan de Boschkampstraat 6, waar ook films vertoond werden.
[3]Originele, Amerikaanse titel: „Yellowstone Kelly”.
In Holten dachten ze: „We hebben er vaag van gehoord dat Karl May-boeken verfilmd zouden zijn en in deze film komen blanken en indianen voor, dus kom, deze voor Holtense begrippen spiksplinternieuwe film uit 1959 zal dan wel zo’n Karl May-film zijn!”
Niets is minder waar … Deze film is gebaseerd op de roman „Yellowstone Kelly” van Clay Fisher (pseudoniem van Henry Wilson „Heck” Allen, * 12 september 1912 , † 26 oktober 1991) uit 1957.
[4]Clint Walker (eigenlijk Norman Eugene Walker, * 30 mei 1927 , † 21 mei 2018) was een Amerikaans acteur en zanger, die voornamelijk optrad in westerns, maar ook in de oorlogsfilm „The Dirty Dozen”.
[5]Ray Danton (artiestennaam van Raymond Caplan, * 19 september 1931 , † 11 februari 1992) was een Amerikaans filmacteur en -regisseur, die in talloze westerns speelde en later de overstap maakte naar Europa, waar hij o.a. de titelrol in „Sandokan alla riscossa” vervulde. Hij regisseerde ook een seizoen van de tv-serie „Magnum P.I.”.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website