Karl May – Old Shatterhand en Winnetou

anoniem 1


Deze drie namen zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden,

KARL MAY

de man die met het schrijven van zijn eeuwig jonge avonturenverhalen de vertrouwde vriend is geworden van jong en oud en die door de dynamiek van zijn verhalen de aandacht blijft boeien.
De uitgestrekte wouden en prairies van de Far West, met zijn kudde wilde paarden en buffels, vormen het boeiende décor voor de avonturen van

OLD SHATTERHAND,

een jongeman, die zich al gauw na zijn aankomst in de wereld der onbegrensde mogelijkheden, die het Amerika van die tijd was, een roem verwerft, die de ruwste woudlopers tegen hem doet opzien. Niet alleen om zijn eerlijkheid en menslievendheid, waardoor hij veelvuldig in conflict komt met de keiharde wetten van dit ruige land, maar ook om zijn legendarische moed in de strijd tegen wilde dieren en om zijn vriendschap met de Indianen, waarvan vooral zijn grote vriend

WINNETOU

op de voorgrond treedt. Winnetou, de trotse op echt Indiaanse wijze hooghartige roodhuid, die hardnekkig de rechten van zijn ras verdedigt tegen de willekeur der blanken vindt in Old Shatterhand een pleitbezorger, zoals hij er geen beter had kunnen treffen.
Vanaf morgen kunt U deze spannende avonturen volgen in ons nieuwe stripverhaal 2.


[1]In Nieuwe Tilburgsche Courant, 8 mei 1963.
[2]De aankondiging heeft betrekking op de strip „Winnetou” van Pol Devandé (pseudoniem van Dick van de Pol, * 15 april 1934), een bekend Nederlands illustrator en striptekenaar, die beroemd werd met de stripserie Archie, de man van staal en met de twaalf Karl May-strips die in de jaren ’60 in verschillende regionale kranten verschenen, waaronder dus deze krant.
In 2020 zijn de eerste twee Karl May-strips van zijn hand gebundeld en uitgegeven door Uitgeverij Boumaar; er zullen deo volente nog vijf albums volgen.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website