Films in het komende weekend

anoniem 1


[…]

Zaterdag 9 uur en zondag 6.30 uur:

„SLAVENKARAVAAN” 2

Dit is een geestige avonturenfilm in kleuren, vervaardigd naar aanleiding van het gelijknamige boek van de schrijver voor oud en jong Karl May.
De film gaat over een expeditie die in handen valt van een groep slavenjagers Voordat de geleerden zich uit de gevangenschap weten te bevrijden beleven ze een aantal spannende avonturen, welke van die 3


[1]In: De Bommelerwaard, 26 april 1963.
Uit advertenties in andere Nederlandse kranten blijkt dat deze film uit 1958 in 1963 in diverse bioscopen in ons land draaide.
[2]Die Sklavenkarawane ” was de vijfde (niet al te succesvolle) verfilming naar de boeken van Karl May uit 1958, de eerste Karl May-verfilming in kleur. Regisseur en draaiboekauteur was de Oostenrijker Georg Marischka (* 29 juni 1922 , † 9 augustus 1999), die van het origineel van Karl May traditioneel niet veel over had gelaten: zo komen beide hoofdrolspelers, Kara Ben Nemsi en Hadschi Halef Omar, niet eens voor in het gelijknamige boek.
[3]En hier is de tekst afgelopen; er staat een streep onder, dus meer dan deze regels waren niet afgedrukt in krant. Hoe het verhaal afloopt, zullen we nooit te weten komen …Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website