Uitg. Het Spectrum, Utrecht

anoniem 1

Karl May, Winnetou hij de Bedouïenen.
Uit het Duits vertaald. Ing., 288 blz., ƒ 1.75. – Een verhaal dat zich tussen 1870 en 1880 afspeelt en waarin het ongelooflijke gebeurt: de Indiaanse hoofdman Winnetou verlaat zijn stamland in de VS om Europa en zelfs Noord-Afrika te bezoeken. Hij vergezelt Old Shatterhand, alias Kara ben Nemsi en beleeft vele avonturen. Het verhaal ontwikkelt zich tot een detective-historie op internationaal plan. (Karl May Pockets voor zoon en vader, in 25 delen, deel 11).

Karl May, Door het land der Skipetaren.
Uit het Duits vertaald. Ing., 368 blz., ƒ 1,75. – De in 1842 in Saksen geboren en in 1912 gestorven schrijver van wereldberoemde jeugd- en avonturenboeken geeft hier een vervolg van „In de rotskloven van de Balkan”. De opsporing van de misdadigers wordt voortgezet en Kara ben Nemsi komt in contact met de Skipetaren, stammen van Albanese afkomst. De Balkanese toestanden in de laatste helft van de vorige eeuw worden even realistisch als humoristisch beschreven. (Karl May Pockets, nr. 20).

Karl May, Door het woeste Koerdistan.
Uit het Duits. Ing., 350 blz., ƒ 1,75. – De stad Amadiye, een grensvesting van het Turkse Rijk, herbergt een garnizoen dat de opstandige Koerden in bedwang moet houden. Kara ben Nemsi maakt er met de corrupte en valse heerschappij der Turken kennis en beleeft daar in het grensgebied tussen Turkije en Perzië vele hachelijke avonturen. De situatie van de benarde Armeense christenen wordt boeiend geschetst. De hachelijke tocht naar de „Geest van de Grot” vormt het hoogtepunt van het spannende verhaal. (Karl May Pockets, 17).


[1]In Leeuwarder Courant : hoofdblad van Friesland, 24 januari 1963.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website