Kinderboekenweek • „Karl May-pockets” voor vader en zoon

anoniem 1


Met de regelmaat van de klok verschijnen de deeltjes in de serie Karl May Pockets (Prismaboeken, Het Spectrum te Utrecht). Vlak voor de Kinderboekenweek zijn er weer twee verschenen, waarvan de hedendaagse jongens (en vaders) ongetwijfeld even veel zullen genieten als de jeugd van vroeger. Karl May, die van 1842 tot 1912 leefde, begon in zijn jeugd met het schrijven van sprookjes 2. Later werd hij beroemd om zijn avonturenverhalen van Old Shatterhand en Winnetou in Amerika en Kara Ben Nemsi in Afrika.
De pas verschenen boekjes zijn „De Koningin van de Gran Chaco”, dat zich in Zuid-Amerika afspeelt, en „De laatste slavenjacht”, waarvoor het gebied van de Nijl het decor levert. In het eerste is Old Shatterhand de held, die het deze keer opneemt tegen de bende van de Sendador en in De laatste slavenjacht opereert Kara Ben Nemsi in Egypte. Karl May vlak voor zijn dood in 1912.Karl May vlak voor zijn dood in 1912.[1]In: Algemeen Dagblad, 3 november 1962.
[2]Karl May vertelde aan de kinderen uit Ernstthal de sprookjes van zijn oma na, maar hij heeft die nooit op papier gezet!Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website