Karl May wordt in Z.-SlaviŽ verfilmd

anoniem 1


BONN. ó Een Westduitse filmproductiemaatschappij is begonnen met de verfilming van De schat in het zilvermeer, een van de Indianenboeken waarmee de Duitse schrijver Karl May bij vele generaties een begrip werd.
De avonturen van Old Shatterhand zullen zich afspelen in een passend decor van de Pritvicer meren 2 in ZuidslaviŽ 3. Een grote filmploeg heeft daar zijn tenten opgeslagen voor het maken van de buitenopnamen. Enkele duizenden figuranten zullen optreden als Indianen en goudgravers.
De produktiemaatschappij heeft verder het plan na de voltooiing van deze film het leven van Winnetou te verfilmen.
In Nederland is onder de jeugd een hernieuwde belangstelling voor Karl May ontstaan door het verschijnen van een nieuwe oplaag van zijn boeken.


[1]In Algemeen Dagblad, 6 oktober 1962.
[2]Bedoeld worden de Plitvicemeren in het huidige KroatiŽ.
[3]Van 1918 tot 3 juni 2006 waren de landen die nu BosniŽ-Hercegovina, Kosovo, KroatiŽ, Montenegro, Noord-MacedoniŽ, ServiŽ en SloveniŽ heten verenigd in ťťn koninkrijk resp. republiek dat/die van 6 januari 1929 tot 4 februari 2003 JoegoslaviŽ heette (hoewel de meeste van de genoemde landen al eerder onafhankelijk waren geworden). In de jaren ’60 werd in sommige Nederlandse literatuur de term „Zuid-SlaviŽ” gebruikt, hetgeen een letterlijke vertaling is van JoegoslaviŽ.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website