Uitg. Het Spectrum, Utrecht

anoniem 1

Karl May, De oase in de Llano Estacado.
Uit het Duits vertaald. Ing., 310 blz., ƒ 1,75. Old Wabble, een krasse en legendarische grijsaard, wordt door Old Shatterhand en Winnetou met onderscheiding behandeld. Als de Comanches weer op het oorlogspad zijn, veroorzaakt de oude cowboy door zijn eigenzinnigheid heel wat moeilijkheden. Een Indianenboek vol avonturen. (Karl May Pockets, in 25 delen, onder redactie van dr. F. C. de Rooy, nr. 5).

Karl May, Het geheim van Old Surehand.
Uit het Duits. Ing., 335 blz., ƒ 1,75. Old Shatterhand wordt weer eens geconfronteerd met de lage streken van de z.g. Generaal Douglas. De moeilijkheden stapelen zich op, maar diep in het Rotsgebergte, bij de Duivelskop, wordt het mysterie van Old Surehands leven ontsluierd en ondergaat de „generaal” zijn gerechte straf. Apachen en Osages spelen weer hun rol. (Karl May Pockets, 6).

Karl May, De rotsvesting in Sonora.
Ing., 358 blz., ƒ 1,75. Uit het Duits. Old Shatterhand wordt in Mexico geconfronteerd met een Mormoon en niet een van de besten: een schijnheilige, die emigranten ronselt en naar het verderf voert. Maar Old Shatterhand werpt zich met de hulp van Winnetou en een bevriende Indianenstam op als beschermheer van de ongelukkige landverhuizers. Avonturen in overvloed. (Karl May Pockets, 10).

Karl May, Aan de Rio de la Plata.
Uit het Duits. Ing., 320 blz., ƒ 1.75. Een Zuid-Amerikaans verhaal, dat zich afspeelt tussen de jaren 18701880. De Indianen in Uruguay zijn niet minder sluw en bedreven in jacht en sluipwerk dan hun noordelijke broeders. Old Shatterhand komt, nauwelijks in Montevideo, al met de politiek in aanraking. Hij merkt hoe corrupt het leger is. Een tocht door de gevaarlijke Gran Chaco levert vele avonturen op. (Karl May Pockets, 14).


[1]In Leeuwarder Courant : hoofdblad van Friesland, 4 oktober 1962.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website