Uitg. Het Spectrum, Utrecht

anoniem 1

Karl May, De schat In het zilvermeer.
Uit het Duits. Ing., 347 blz. ƒ 1.75. – Een spannende geschiedenis die ditmaal niet door Old Shatterhand zelf wordt verteld, maar over hem en zijn vrienden handelt. Na een grote Indianenstrijd komen de hoofdpersonen samen aan het Zilvermeer, waar een grote schat in verborgen ligt. De vreemde, avontuurlijke sfeer van het „Wilde Westen” wordt hier zeer knap in geschetst. (Karl May Pockets, 7).

Karl May, Winnetou en de goudzoekers.
Uit het Duits. Ing., 253 blz., ƒ 1.75. – Dit boek loopt over van schavuiten en oplichters, maar ook ontmoet de lezer prima kerel s ervaren „Westmannen”. Winnetou en Old Shatterhand hebben in het Wilde Westen een expeditie op touw gezet om een vermiste pelsjager die door de I ndianen is gekidnapped op te sporen. De gloeiend hete goudkoorts is overal merkbaar. Het slot is een aangrijpende kerstviering hoog in de besneeuwde Rocky Mountains. (K.M. Pockets 8, bij intekening op de gehele serie van 25 delen à ƒ 1,65).

Karl May, Mensenjagers aan de Nijl.
Ing., 320 blz., ƒ 1,75. Uit het Duits. – De ik-figuur van dit verhaal is niet Old Shatterhand, de held van zovele spannende Indianen-avonturen, maar Kara Ben Nemsi. Zijn operatieterrein is het Egypte van de jaren 1870-1880. Daar heerst dan nog de gruwelijkste slavenhandel met alle wantoestanden van dien. Kara Ben Nemsi heeft één waarachtige vriend en met hem beleeft hij schokkende gebeurtenissen en vele komische voorvallen. (K.M. Pockets, 22).

Karl May, In het land van de Mahdi.
Uit het Duits. Ing., 320 blz., ƒ 1,75. – Ook een verhaal uit Egypte; de beruchte profeet al Mahdi, die bijgelovige en ontevreden Soendanezen rondom zich verzamelt, en door wiens toedoen de dappere Engelse generaal Gordon in Khartoem een gruwelijke dood vindt, speelt er de hoofdrol in. Kara Ben Nemsi haalt in zijn gebied heel wat gewaagde stukken uit. Het boek biedt ook heel wat kennis van geschiedenis en aardrijkskunde, maar blijft altijd spannend. (K.M. Pockets, 23).


[1]In Leeuwarder courant : hoofdblad van Friesland, 4 augustus 1962.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website