Ingekomen boeken:

Uitg. Het Spectrum, Utrecht


anoniem 1


Karl May, Winnetou, het grote opperhoofd.
Onverkorte vertaling uit het Duits door Margot Bakker. Ing., 320 blz., ƒ 1,75. Het eerste deel van de Nederlandse vertaling van (een groot deel van) Karl Mays verzamelde werken en tevens het begin van de grote Indianen-cyclus. Een jonge Europese onderwijzer trekt naar Amerika en krijgt daar van de Indianen de erenaam Old Shatterhand. Hij ontpopt zich als een prairiejager en woudloper van formaat en sluit na veel wederwarigheden bloedsbroederschap met Winnetou. (Karl May Pockets, in 25 delen, nr. 1, bij intekening ƒ 1,65).

Karl May, Old Shatterhand.
Uit het Duits. Ing., 345 blz., ƒ 1,75. Old Shatterhand werkt bij een detectivebureau en krijgt een gevaarlijke opdracht die hem naar Mexicaans grondgebied voert. Winnetou, het grote opperhoofd, verschijnt dan ook op het toneel om met zijn dappere Apachen de Comanches te bestrijden. Na veel verwikkelingen weet Old Shatterhand zijn opdracht tot een goed einde te brengen. (Karl May Pockets, 2).

Karl May, De zoon van de berejager.
Uit het Duits. Ing.. 345 blz., ƒ 1,75. Lange Davy en Dikke Jemmy zijn doorknede woudlopers die op amusante wijze door hun vele avonturen rollen. Zij kunnen echter niet buiten de steun die Old Shatterhand en zijn grote vriend Winnetou hun bieden. Geholpen door Bloody-Fox ontmaskeren zij de woestijnrovers die in de Llanos Estacados als gieren optreden. Een verhaal met een overvloed aan actie en fantasie (Karl May Pockets 3).

Karl May, De zwarte mustang.
Uit het Duits. Ing., 363 blz., ƒ 1.75. Een verhaal uit de jaren 1860-1870. dat zich afspeelt in de sombere omgeving van de beruchte Amerikaanse woestijn, de Llano Estacado. Old Shatterhand slaat daar met zijn vrienden het rovergespuis van zich af en vecht zich dan de weg vrij naar San Francisco en de goudvelden. Het opperhoofd de Zwarte Mustang van de Comanchesstam blijkt dan een onbetrouwbaar en verraderlijk man te zijn. Een der beste Indianenboeken uit deze bijzonder spannende reeks. (K. M. Pockets 4).


[1]In Leeuwarder Courant : hoofdblad van Friesland, 20 juli 1962.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website