Karl Maypockets

anoniem 1


Met Old Shatterland en Winnetoe. Spannende avonturen, verrukkelijke «Oosterse» of «Indiaanse» dialogen.
Gun je de tijd om eens heerlijk ongekomplikeerd te genioeten van deze onvervalste avonturen. Natuurlijk is deze nieuwe nederlandse uitgave op de eerste paats voor u.
Karl May is dood. Vijftig jaar geleden stierf hij. Maar de helden van zijn boeken leven. Nooit eerder in Europa hebben gefantazeerde figuren tot het hart van zoveel miljoenen gesproken Zelfs de helden van Alexandre Dumas 2 kunnen het niet opnemen tegen Old Shatterhand, Winnetoe en de kleine Hadji Halef Omar. Winnetoe, het opperhoofd der Apaches, zei eens tot Old Shatterhand: «Uw ogen zijn goede ogen en in uw trekken woont geen oneerlijkheid. Winnetoe gelooft in U !»
Juist jullie zullen graag in hem geloven, in het ideaalbeeld, dat door de scheppingskracht van Karl May in hem gestalte heeft gekregen, het type van de pionier. Juist jullie zullen hem graag volgen in zijn opwindende avonturen in de prairies van het wilde Westen, de Llano’s van Zuid-Amerika, de woestijnen van Afrika en Azië, de woeste bergen van Koerdistan en de Balkan.
Reeds verschenen:
    1.     Winnetoe, het grote opperhoofd.
    2.     Old Shatterhand.
    3.     De zoon van de berejager.
    7.     De zwarte mustang

Er volgen nog 21 delen. Er verschijnen 2 delen per maand.
Alle genoteerde boeken zijn te verkrijgen bij de boekhandelaars te Brugge. Veel leesgenot !


[1]In Burgerwelzijn, 17 mei 1962.
[2]Alexandre Dumas père (eigenlijk: Alexandre Davy de La Pailleterie Dumas, * 24 juli 1802 , † 5 december 1870) was een Frans dramaturg en schrijver van hoofdzakelijk historische romans, o.a. „Les Trois Mousquetaires” (=„De drie musketiers”, „Le comte de Monte-Cristo” (=„De graaf van Monte-Cristo”, „Vingt Ans après” (=„Twintig jaar later”), „La Reine Margot” en „Le Vicomte de Bragelonne ou Dix Ans plus tard” (=„De Burggraaf van Bragelonne”).Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website