Winnetou herleeft in KRO-hoorspel

anoniem 1


Voor de vaders (en moeders) die in hun jonge jaren hun idealen verwezenlijkt hebben gevonden in het grote Opperhoofd Winnetou en andere grote figuren van Karl May, heeft de KRO 5 mei in het radioprogramma iets bijzonders.
De grote man zal in de uitzending „Studio II” om half drie herleven wanneer een begin wordt gemaakt met een hoorspelserie over hem. De microfoonbewerking werd door Jan Apon 2 gemaakt aan de hand van de nieuwe uitgave van dit boek, verschenen bij het Spectrum in de serie „Karl May-pockets voor zoon en vader”.


[1]In Emmer Courant, 3 mei 1962.
Onder de titel „Telespiegel: Winnetoe herleeft” verscheen dit artikel eveneens op 3 mei 1962 vrijwel woordelijk hetzelfde in De Waarheid; twee dagen later gebeurde datzelfde in de Helmondsche Courant, maar nu onder de titel „Hoorspelserie van KRO over Winnetou”.
[2]Jan Apon (voluit: Johannes Adrianus Apon, * 26 oktober 1907 , † 1 februari 1993) was een Nederlands toneel- en hoorspelacteur en scenarioschrijver; hij schreef o.a. scenario’s van „Het wonderlijke leven van Willem Parel”, „Swiebertje”, „Floris” en „Oebele”.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website