INGEKOMEN BOEKEN

anoniem 1


[…]

UITG. HET SPECTRUM, UTRECHT:

Karl May, Kara ben Nemsi en de smokkelaars van de Tigris.
Bewerking naar de oorspronkelijke Duitse uitgave („lm Reiche des silbernen Löwen” 2). Onder leiding van de Nederlandse Karl May-kenner drs F C. de Rooy 3 worden deze door een vroegere generatie zo gretig verslonden reisavonturen opnieuw voor de jeugd van 12—18 jaar toegankelijk gemaakt. Velen zullen genieten van de spannende strijd tegen het geheime genootschap dat de omgeving van Bagdad onveilig maakt. Ing., 195 blz., ƒ 1,25. (Prisma-Juniores, 38).

Karl May, Kara ben Nemsi in de toren van Babel. Bewerkt naar het Duits. De beide trouwe vrienden Kara ben Nemsi en Hadji Halef Omar beleven een wild avontuur met de safraansmokkelaars rondom de ruïne van de oude toren van Babel. De boosdoeners worden gestraft, het eerzame volk in het Tweestromenland krijgt rust en vrede terug. Bijzonder spannend voor oud en jong. Ing., 218 blz., ƒ 1,25. (Prisma-Juniores, 39).

W. E Johns 4, Met Biggles in vijandelijk gebied. Naar het Engels („The Rescue Flight”). De schrijver van de bekende Biggles-serie is zelf een oud-oorlogsvlieger; hij kent niet alleen de geheimen van de aviatiek, maar ook weet hij meesterlijk de spanning in zijn verhalen weer te geven en op te voeren. Hier vertelt hij hoe een paar flinke knapen neergeschoten piloten uit het vijandelijk gebied weten terug te halen. Jongens 12—16 jaar Ing., 192 blz., geïll., ƒ 1,25. (Prisma-Juniores. 40).

[…]


[1]In: Leeuwarder courant : hoofdblad van Friesland, 22 maart 1958.
[2]Im Reiche des silbernen Löwen” was een vierdelige roman; hier wordt „Im Reiche des silbernen Löwen II bedoeld (tegenwoordig „Bei den Trümmern von Babylon”, Gesammelte Werke, Band 27).
[3]Dr. F. C. de Rooy (voluit: dr. Ferdinand Carel de Rooy, * 9 juni 1919 , † 4 maart 1998) was in het dagelijks leven leraar Frans te Rijswijk/Z.H. en in zijn vrije tijd dé Karl May-kenner van Nederland. Van zijn hand is o.a. het boekje „Old Shatterhand - Kara Ben-Nemsi - ook voor U! De boodschap van Karl May, de idealist uit het Avondland” (Tilburg: Drukkerij van het R.K. Jongensweeshuis, 1955) en hij redigeerde en gaf in de jaren 1962-1967 de 50 bekende Karl May-pockets bij Uitgeverij Het Spectrum uit.
[4]W. E. Johns (voluit: William Earl(e) Johns, 5 februari 1893 , † 21 juni 1968) was een Engelse piloot en auteur, die meer dan honderdzestig boeken schreef, waarvan de honderdeendelige Biggles-serie het bekendst is geworden.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website