Het feit van de dag: Foei

anoniem 1

In Dinslaken werd een harddraverij gehouden voor dames. De prijswinnares werd de pet afgenomen, waardoor tevens ’n pruik werd opgelicht met het winnaar bleek.
gevolg, dat de winnares een

De beroering inde paardensportwereld is groot en de olijkerd die deze stunt heeft uitgehaald, werd uitgesloten, disciplinair gestraft of wat al meer. Deze geslaagde maskerade doet aan een verlate carnavalsgrap denken.
Wie zullen ’t meest verontwaardigd zijn? De mannelijke paardensportgoden? De amazones zelf? Of de Engelsen, omdat de Duitsers nu ook al met paardenmoppen beginnen?
Foei, zou men zeggen, maar dit is toch bedrog? Deze man heeft zich immers een kwalificatie aangemeten, die hij niet had, en zo verder.
Mogen wij even lachen?
Als Karl May of Major Lawrence zich vermomden, om bij Ogellallah-Indianen respectievelijk de Arabieren door te gaan voor een van de lokale club, zijn wij vol bewondering voor de overwinningen, welke zij aldus behaalden.
Nu deze ruiter in een draverij voor dames zich de uitrusting van het zwakke geslacht aanlegt welke de Amazones overigens aan die van de heren der schepping hebben ontleend, van de bolhoed tot, en met de pantalon en de laarzen, nu zouden wij ons in moraliserende kreten dienen uit te putten? Neen, en nogmaals neen.
Wij juichen deze overwinning van mannenlist op de kracht van het zwakke geslacht toe. Schoorvoetend en voorzichtig, omdat wij vanavond ons weer thuis moeten presenteren, onvermomd, aan haar, die ons journalistieke leven deelt!


[1]In: De Nieuwe Limburger, 3 maart 1958.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website