Indianendorp in bossen van Maurick te Vught?

anoniem 1

Wanneer de besprekingen, die inmiddels in een vergevorderd stadium zijn gekomen, met succes bekroond worden, zal Brabant deze zomer een nieuw toeristisch evenement rijker worden. Het ligt in de bedoeling, dat een echte Indianengroep haar wigwams zal opslaan op het landgoed Maurick te Vught 2. Als alles volgens plan verloopt, zal het Indiaanse dorp 15 mei voor bezoekers worden opengesteld, die er naar men hoopt hun jeugdherinneringen aan Karl May’s avonturenboeken als realiteit zullen terug vinden. „Winnetou in Maurickwoud” belooft een origineel evenement te worden, dat een levendig karakter zal krijgen door het inschakelen van de jeugd en van andere bezoekers in het Indiaanse leven. De Indianen zullen demonstraties geven van hun bekwaamheid in schieten en lassowerpen, in paardrijden en het hanteren van de tomahawk. Zij zullen ook de jeugdige bezoekers inleiden in de kunst van het spoorzoeken en andere typisch Indiaanse vaardigheden.
Het plan is het Indianendorp van 15 mei tot 15 september in de fraaie bossen van Maurick te houden. Als speciale attractie komt er ook een Indiaans restaurant, waar de bezoekers althans met één specifiek Indiaans gerecht zullen kunnen kennis maken


[1]In: De Tijd : dagblad voor Nederland, 19 januari 1956.
Woordelijk hetzelfde artikel, maar dan onder de titel „Indianendorp te Vught”, verscheen eveneens op 19 januari 1956 in de Nieuwe Haarlemsche Courant.
Waarschijnlijk hebben de Maurickse plannen geen doorgang gevonden, want geen enkele krant doet later dat jaar verslag van het evenement.
[2]Kasteel Maurick (± 1300) ligt in Vught, sinds het einde van de negentiende eeuw in het bezit van de familie Van Lanschot.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website